top of page

2024 er året for en levende stil

2023 er akkurat forbi og vi kan legge tilbake et år med usikkerhet for mange i forhold til jobb, økte levekostnader, og påvirkninger av krig i verden.


I 2024 så ser vi viktigheten med en optimistisk interiør og møbel trend, med lekne farger og design som løfter humøret. Vi tilbringer mer tid hjemme enn før, og ser viktigheten med trivsel i eget hjem.


Vi tiltrekkes fortsatt av organiske former, myke stoffer og er enda mer opptatt av komfort i hjemmet vårt. Stilen skal være avslappet, upolert og levende, og vise utad et mer ufiltrert levd liv. Boligen vår skal heldigvis ikke se nyryddet og visnings klart ut når vi får gjester på besøk eller i sosiale medier. Hjemmet vårt skal vise vår personlighet og gjerne litt historie ved bruk av vintage design.


Foto: @boligmagasinetdk


Tips til vintage endringer på budsjett:

Man trenger ikke å investere i dyre vintage interiør og møbler. Kanskje du har et møbel hjemme som har et fint design, men som kanskje kan få nytt liv i en spennende farge med nye håndtak?


Buer har blitt mer trendy innenfor arkitektur og design, og er du ikke heldig å ha dette i hjemmet ditt (som de aller fleste) så kan dette f. eks integreres ved å kutte til en buet plate og montere den på en skapdør eller en bokhylle. Eller designe en buet ende på en kjøkkenøy som Kristin hos @studiolindhjem har gjort.


Foto 1: @studiolindhjem (kjøkken), Foto 2: Bo Bedre (garderobeskap)


Tro det eller ei, men kapper og frynser fra 80 tallet er tilbake. Her trenger man ikke å gå all inn med kapper og frynser på alt som er, men å velge seg ut noe som har det lille ekstra. Er du usikker på om dette er noe du vil investerer i, så kan du f.eks. kjøpe frynser og kapper i metervare, og fornye en pall, lampeskjerm, stol eller en sofa. Blir du lei etter en stund, så er det bare å ta de bort.


Foto fra Selfmade


En vellykket stil for 2024 er en blanding av nytt og vintage fra 70, 80 og 90 tallet. Det er viktig at det ikke skal se "oldemor aktig" ut hvor alt er fra en tidsepoke, men en mix av stiler.


Foto 1: @molto_collectibles (Spisestue) , Foto 2: @melaniejadedesign (bad)


Hjemmet til Maria som har instagramkontoen @marias_vintagekupp viser flere av trendene som er å se fremover. Hun har et interiør med lune farger, bruker mye vintage og har spennende kombinasjoner og løsninger i hjemmet sitt. Hun bruker flittig ulike mønstre som prikker, striper, ruter og blomster, og hun kombinerer ofte de ulike designene i en mix.


Foto fra @marias_vintagekupp


Et av mønstrene som markerer seg dette året er sjakkmønstrede gulv i ulike materialer. På Maria sin instagram kan du se hvordan hun har malt flere tregulv i sjakkmønster som ikke er i svart og hvitt, men i flere spennende fargekombinasjoner.


Er du veldig glad i vintage så ville vi anbefalt deg å ta en titt på "Vintage resan" på SVT play med Marie Olsson Nylander, eller sjekket ut hennes instagram @marieolssonnylander for masse inspirasjon.


Foto fra @marieolssonnylander


Det er helt klart at vi vil se flere varme farger i 2024. Farge ekspertene er klare på at vi går vekk fra å bruke mye av de kalde og hvite basene, over til å bruke duse grunnfarger som f.eks "Indi Pink" og "Soothing beige" fra Jotun. Vi vil se varme nyanser av gult, aprikos og brunt, og blågrønn.


Tips til en fin fargepalett fra @interior_raadet:

"Pink ground" fra Farrow and Ball

"Olè" fra Farrow and Ball

"Soothing beige" fra Jotun

"Nutmeg pouder" fra Pure and Original

"Green Blue" fra Farrow and Ball

Fargepalett fra @interior_raadet


Rosatonene i år kommer i flere nyanser, og det diskuteres i om den nye "Barbie" filmen i 2023 har satt i gang en rosabølge for 2024..


Vår sofa "Candy" som har en organisk og skulpturell fasong med myk sittekomfort. "Candy" finnes også som stol. Fargen på sofaen og pallen vil dere så mye av dette året.

Foto: @suzannkletziendesign .Suzann viser en spennende fargekombinasjon med kalde og varme farger, vintage mot moderne, og integrering av mønster i fliser og tapet.


Myk opp akustikken og interiøret med tykke, organiske og myke tepper. Tepper er et undervurdert interiør innslag i hjemmet. Velg et teppe som gir god komfort i et rom du liker å bruke mye tid. I tillegg så kan bruk av tepper markere ulike soner i rommet, eller så kan du bruke det som et statement element.


Teppene våre Monet, Mira og Estetika fra @lone.tepper er fine nyheter dette året.


En kunde av oss har rammet inn et teppe hun har fått i gave, og brukt det som kunst på en vegg hun har. Dette blir et unikt designelement som ingen har maken til og som gir den personlige touchen i boligen.Vi er så inspirert av de nye trendene for året 2024, og gleder oss til fornye showrommet vårt nå som vi beveger oss inn i lysere tider, og forhåpentligvis litt varmere tider etter hvert.


Vi opplever at mange syntes det å få en "rød tråd" i hjemmet sitt er vanskelig. Vi tilbyr kundene vår konsulenthjelp på nettsiden vår via Zoom eller et privat hjemmebesøk. 

 

Siste innlegg

Se alle
bottom of page