Gjør det lille ekstra med borddekkingen
top of page
Søk

Gjør det lille ekstra med borddekkingen

Oppdatert: 4. jan.

Denne uken har vi hatt 17 elever fra Horten Vgs på besøk, og undervist dem i borddekorering med juletema.




Her kommer noen tips til hvordan det kan gjøres:

Det er alltid lurt å bestemme seg for et tema, vi valgte å bruke naturen som tema til denne dekorasjonen og hadde fokus på å bruke naturlige materialer og farger. Farger som brunt, grønt, beige og gråblått er noe man lett finner igjen i naturen og er de fargene vi brukte mest av. Noen av materialene som ble brukt er tre, hampetau, mose, papir og former som sopp og trær er også med på å få frem det naturlige. Noe annet vi også hadde fokus på var gjenbruk, å kunne bruke ting om igjen og finne andre bruksområder til dem. Vi fant en trestokk, lerkegrener, og tørket syrinhortensia fra hagen som vi brukte. Serviset, glassene og dekketallerkenen hadde vi selv.




Pepperkaker kan også brukes som bordkort ved å skrive gjestenes navn eller initial med f.eks glasur.




Passende serviettringer hadde vi ikke i sortimentet vårt, men vi hadde noen pepperkake former som vi syntes fungerte fint som serviettholdere!



Det er gøy å tenke ut kreative ideer når man skal dekorere bord for venner og familie. Vi lagde en spå som fungerte som bordkort og meny. Bordkort kan være noe man kan gjøre noe gøy ut av, så bare bruk fantasien!



Siden det ikke var noen lampe over bordet, valgte vi å lage et oppheng over bordet av en trestokk. Vi hang en del kongler, bånd, ornamenter og andre ting ned fra stokken, og designet den asymmetrisk. Siden det skjer så mye over bordet er det viktig å ikke overpynte dekorasjonen på selve bordet, slik at det skal bli harmonisk sammen.

19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page